woensdag 12 juli 2017

To do!


De kinderen hebben een lijst gemaakt met dingen die ze nog graag willen doen dit schooljaar. Veel van die dingen doen we in de klas. Gek genoeg wilde de kinderen graag nog een keer huiswerk maken! Daarom hebben zij vandaag een blad mee naar huis gekregen.
De opdracht is dat ze iets over hun vakantie(land) laten zien. Dit kunnen ze doen door te tekenen, maar zij mogen ook iets uit een tijdschrift knippen en opplakken. Bijvoorbeeld: ga je in Frankrijk naar een camping dan teken je een tent, ga je naar ItaliĆ« dan teken je een pizza. Op vrijdag 14 juli bespreken wij dit in de klas. 

Ze wilden ook graag een spelletjesochtend houden. Dit doen we ook vrijdag 14 juli. Alle kinderen mogen een (gezelschaps)spel meenemen. Het is leuk als het meegebrachte spel met een anderen kinderen gespeeld kan worden. Ook is het handig om een spel mee te geven dat niet te veel kleine materialen bevat. Die kunnen gemakkelijk kwijt raken.  De vorige keer hadden enkele kinderen een spel mee dat ze niet zelfstandig konden spelen. Dat was jammer want de juf kon er niet de hele tijd er bij blijven. Misschien heeft u een spel dat uw kind goed kent, zodat hij/zij de andere kinderen gemakkelijk kan uitleggen wat de bedoeling is.